België
Druivenrassen
Auxerrois, Regent, Cabernet Cortis
Klimaat
Maritiem-Koel
Bodem
Silt, Zand

De wijnbouw kent een geschiedenis van zo'n 2000 jaar.
Vanaf het moment dat wijnbouw in België zijn intrede deed omstreeks de vijfde eeuw tot vandaag is deze activiteit nooit verdwenen. Zo had in de veertiende eeuw elke stad zijn eigen wijngaarden en werden druiven vooral verbouwd rondom kastelen en kloosters.
In het jaar 1850 beschikte de Maasvallei, vroeger zo rijk aan wijngaarden, amper nog over wijnstokken want Napoleon Bonaparte gaf bevel om alle wijnstokken te vernietigen er bleef slechts 26 hectare aan wijngaarden over. Rond 1960 kwam er een grote heropleving en wordt er opnieuw wijn verbouwd in België. Vandaag de dag zijn dit de belangrijkste 5 beschermde oorsprongsbenamingen van productiegebieden;
- Hageland (1997)
- Haspen gouw (2000)
- Côtes de Sambre et Meuse (2004)
- Heuvelland (2005)
- Maasvallei Limburg (2017)
Er wordt geclasificeerd met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) en een Gecontroleerde Oorsprongs Benaming (GOB). Dit heeft hetzelfde doel als het Franse AOC.
In het begin van de 21e eeuw is er een grote stijging van het aantal hectaren wijngaarden. Dit is het gevolg van de globale klimaatopwarming waardoor het Belgisch klimaat geschikter wordt voor het verbouwen van wijndruiven.

Vin de Liege
Bezit 12 hectare aan biologische wijngaarden in Wallonië, België. In de regio van de Maasvallei werd al eeuwenlang wijn verbouwd maar in het jaar 2010 werd de Vin de Liège opgericht, de eerste druivenpluk vond plaats in 2014.
De wijngaarden van Vin de Liège, gelegen in het gebied tussen de benedenvallei van Jeker en Maas genieten van de beste omstandigheden zoals de zuid gerichte hellingen waar meer warmte is om de druiven te rijpen er wordt kort gesnoeid (cordon) wat zorgt voor een laag rendement aan druiven.
Tijdens de vinificatie worden de beste technische tools gebruikt om wijn te maken en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het behoudt van het karakter die elk perceel en druivenras heeft. De geselecteerde toegevoegde gisten zorgen ervoor dat er minder sulfiet nodig is in de wijn.
Architect Jean-Marc Schepers ontwierp een gebouw met een organisch design, dat een perfecte harmonie vormt met het omringende landschap dankzij onder meer het groendak.