Castilla Y Leon
Druivenrassen
Tinto Fino (Tempranillo) , Cabernet Sauvignon
Albillo Mayor
Klimaat
Continentaal-Gematigd/Warm
Bodem
Kalksteen

Ribera del Duero
De D.O ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero (in Portugal Douro geheten) in de 9e eeuw werd al Ribera del Duero wijn geproduceerd.
Ribera del Duero" het betekent letterlijk aan de Oevers van de rivier.Tinta del Pais/Tinto fino zo wordt het druivenras Tempranillo hier genoemd is met 85% aanplant de belangrijkste druif van de regio, er bestaat een uniek terroir want door een hoogte van 700-850 meter in combinatie met een arme bodem van kalksteen, leisteen en kwarts krijgen we complexe wijnen.
Het vriest er ‘s winters en soms ook nog in het voorjaar. In de zomer kan temperatuur tot 40º C oplopen, waarbij's nachts vaak forse temperatuurdalingen optreden. Door deze klimatologische omstandigheden is het groeiseizoen relatief kort. De boeren moeten vroeg plukken en zijn dus verplicht om de druiven goed in de gaten te houden wat meestal resulteert in een mooi evenwicht tussen rijpheid en zuurgraad.
De wijnstreek heeft een D.O. sinds het jaar 1982 met 22.000 h.a aan wijngaarden, de wijnen moeten minimaal bestaan uit 75% Tempranillo eventueel aangelengd met Cabernet Sauvignon, Garnacha, en Merlot.


Opgericht door de familie Cremades de Adaro gelegen in de DO Ribera del Duero waar voornamelijk het druivenras tempranillo staat aangeplant met 3000 hectaren onderverdeeld in 9 wijngaarden en 140 verschillende percelen. Er word ook gewerkt met rassen zoals cabernet sauvignon, merlot en de witte albillo mayor.
in het jaar 1921, werd door Pradorey een hydro-elektrische dam in de rivier de Duero aangelegd die tot op de dag van vandaag voorziet in de stroomvoorziening.
Heden ten dage gaat Pradorey nog steeds met zijn tijd mee. Inmiddels wordt ‘de dam’ bijgestaan door een weide met zonnepanelen. Zodoende is ook het bijna vanzelfsprekend dat, naast kwaliteit, ook duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Afval wordt gerecycled, het mest van eigen koeien en schapen wordt in de wijngaarden gebruikt, waarvan een deel in conversie is tot biologisch en de ecologische voetafdruk is tot een minimum gereduceerd.