Vinificatie

 

 

Flor

Ontstaat bij ongeveer 20 graden celcius met de juiste luchtvochtigheid en

gistcultuur waardoor een laag onstaat op de wijn tijdens de gisting die de wijn beschermd tijdens de rijping tegen zuurstof.

Koude inweking

Om de bittere smaak van tannine te voorkomen en als doel meer kleur en aroma 

uit de schil te halen.

Méthode ancentrale

Wijnen die tijdens de vergisting worden gebotteld.

Négociants

Firma's die van verschillende wijnboeren druiven inkopen en vervolgens vinificeren.

Prädikatswein

Word gekwalificeerd op rijpheid (meer suiker) en minimale alcohol vereisten.

Remontage

Is het proces waarbij de rode wijn vanaf de onderkant van de vergistingtank over de 'hoed' bovenin de tank word gepompt.

Remontage

Is het proces waarbij de rode wijn vanaf de onderkant van de vergistingtank over de 'hoed' bovenin de tank word gepompt.

Siciliaanse wijn

Was in de jaren 90 nog van tafelwijn kwaliteit en werd gebruikt om het alcohol gehalte

op te vijzelen van wijnen uit het noorden van Italië.

Spumante

is een overkoepelende naam voor Italiaanse bubbels.

Sulfiet

komt nauwelijks voor in Amerikaanse biologische wijn in Europese biologische wijnen wel.

Tannine's hoog?

geschikt voor houtrijping.