Vinificatie
Flor
Ontstaat bij ongeveer 20 graden celcius met de juiste luchtvochtigheid en
gistcultuur waardoor een laag onstaat op de wijn tijdens de gisting die de wijn beschermd tijdens de rijping tegen zuurstof.
Koude inweking
Om de bittere smaak van tannine te voorkomen en als doel meer kleur en aroma
uit de schil te halen.
Méthode ancentrale
Wijnen die tijdens de vergisting worden gebotteld.
Négociants
Firma's die van verschillende wijnboeren druiven inkopen en vervolgens vinificeren.
Prädikatswein
Word gekwalificeerd op rijpheid (meer suiker) en minimale alcohol vereisten.
Remontage
Is het proces waarbij de rode wijn vanaf de onderkant van de vergistingtank over de 'hoed' bovenin de tank word gepompt.
Remontage
Is het proces waarbij de rode wijn vanaf de onderkant van de vergistingtank over de 'hoed' bovenin de tank word gepompt.
Siciliaanse wijn
Was in de jaren 90 nog van tafelwijn kwaliteit en werd gebruikt om het alcohol gehalte
op te vijzelen van wijnen uit het noorden van Italië.
Spumante
is een overkoepelende naam voor Italiaanse bubbels.
Sulfiet
komt nauwelijks voor in Amerikaanse biologische wijn in Europese biologische wijnen wel.
Tannine's hoog?
geschikt voor houtrijping.