Rotterdam


Maart 2024 

Een zondagmiddag lunch bij Restaurant Parkheuvel   

aan de rand van 'Het  Park' naast de Euromast met uitzicht op de Maas.

Het moderne, ronde gebouw werd ontworpen door architect Klunder in een speelse ronde vorm 

 

Juweeltjes van amuse's en een fantastisch voorgerecht met kreeft daarbij een wijn van het wijnhuis Knoll uit de wijnstreek Wachau, Oostenrijk 'steinfeder' 2021 gemaakt van Gruner Veltliner druiven een goeie match door de zuren en de licht tropische toets in de wijn. 

Een stukje geschiedenis over Rotterdamse sterrenchefs

 

Chef kok Cees Helder opent in 1986 restaurant Parkheuvel, vier jaar later was een eerste Michelinster een feit.

Soenil Bahadoer maakt ook deel uit van de keukenbrigade en later eigenaar van de Lindehof in Nuenen

Parkheuvel ontvangt in 1995 een tweede ster.

François Geurds neemt nu deel uit van het keukenteam later zal Geurds zelf verschillende sterrenzaken openen.

Zeven jaar later word Parkheuvel als eerste restaurant in Nederland onderscheiden met drie sterren

Mario Ridder werkte ruim negen jaar bij Parkheuvel, zijn laatste functie was sous-chef

Cees Helder besluit in die periode om na 20 jaar afstand te doen van Parkheuvel. Hij bereikt met chef-kok Erik van Loo een akkoord voor de overname Van Loo werkt op dat moment bij restaurant De Zwethheul waar hij twee Michelin sterren kookte .

Uiteindelijk wordt Van Loo bij De Zwethheul opgevolgd door de eerder genoemde sous-chef van Parkheuvel Mario Ridder.


November 2023

Een onvergetelijke verjaardag met René bij restaurant Tres in Rotterdam.
In ons glas een fantastische wijn uit Valee d'Aosta Noord-Oost Italië van het wijnhuis "Les Crêtes" een loepzuivere witte wijn uit de bergen van het druivenras Petite Arvine en uit het topjaar 2015 馃拑

 

Amazing!! De smaken die chef Michael van der Kroft weet neer te zetten, in de diepe donkere kelders onder het Entrepotgebouw, Rotterdam zuid.

Een 18 gangen-culinaire beleving, met een gemengd gezelschap van 12 personen aan de bar, het maximaal aantal gasten tijdens lunch of diner.

Ieder seizoen is er een ander menu en thema

Het is eind november dus wij krijgen een wildmenu geserveerd, alle producten zijn overigens van Nederlandse bodem.

 

Emy & Michael, dankjewel voor de mooie smaken!!

 

 


September 2023

Een heerlijke Franse culinaire dag in Rotterdam met René.


Wij beginnen met een lunch bij bistro Loev et Die
waar je topwijnen uit de Côte du Rhone terug vind op de wijnkaart van één van mijn favoriete wijnhuizen Chapoutier


Een tussenstop bij wijnbar Walsjerot in Blijdorp waar je veel wijnen kunt proeven, wij kiezen voornamelijk voor franse wijnen zoals Meursault, Chateauneuf du pape, Mercurey en Blaye, cabernet franc. Fantastisch concept!


En als afsluiting naar Marseille aan de 1e Middelandstraat 
Heerlijke octopus tentakel icm oranje wijn uit Tjechië gemaakt van de druiven chardonnay en gruner veltliner en dat allemaal met de ondergaande zon!!!

 


Juli 2023

Sinds het voorjaar van 2023 is restaurant Fred gevestigd in de plint van The Terraced Tower
tijd om is even een kijkje te nemen.

Het restaurant is vormgegeven in strak Scandivian design met een prachtige kaaskamer grenzend aan de open keuken.

Wij genieten van een lunchmenu met o.a
Tong, zwarte truffel, lamsoor en courgette een topcombinatie met "Jean-Philippe Fichet" Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc 2014 een juweeltje!!
smaken van gele appel, geroosterde pijnboompitten en een toets van sinaasappel schil.

En tot slot proeven we 10 verschillende smaakvolle kazen in combinatie met een wijn uit Galicië, Spanje
"Losada Mencia Bierzo 2010
aroma's van zwart fruit, truffel, teer en rozen,
verrassend.....

Een fantastische wijnkaart!! dankjewel sommelier Axel Rosier 


April 2023

Fantastisch lunchen bij restaurant de Millèn in het centrum van Rotterdam.

Stiekem vind ik wijnen uit de Loire,Frankrijk toch behoren tot één van mijn favorieten;
"Jasnières Prémices"
Domaine de Bellivière 2017 van 100% chenin blanc,
tikje oxidatief en aroma's van rijpe peer,honing en mandarijn schil maar ook een prachtig mooi zuur.

zeer goed in combinatie met een ceviche van zeebaars en noordzee krab maar ook met het gerechtje van morilles en pecorino.

 


Maart 2023

Mummy's "70" B-Day bij retaurant de Krom in Spijkenisse,

With all the family.

Lekker Bourgondisch eten maar dan wel met champagne van Drappier  馃
Gemaakt van o.a 85% pinot noir dus veel structuur en prachtige zuren.
tevens verkrijgbaar Hosman vins


Februari 2023

AANRADER!!! IN DE LEVENDIGHEID VAN DE ROTTERDAMSE MEENT RESTAURANT AMARONE EEN KEUKEN MET EEN HARMONIEUZE BLEND VAN FRANSE EN JAPANSE INVLOEDEN.

 

Het uitkiezen van de wijn duurt meestal een half uurtje...sorry René haha...

We beginnen met een Riesling Schäfer-Fröhlich trocken 2017 uit de wijnstreek Nahe,Duitsland. 
Tertiaire aroma's van Natte wol en een tikje petrol en in de smaak citrus en wat venkel met medium+ zuren.

In combinatie met gemarineerde zeeduivel... verrukkelijk 

Wist je dat? Riesling is geboren in 1345 Rheingau,Duitsland.

Vervolgens een wijn gemaakt van het druivenras Teroldego uit Trentino "het Tirol" van Italië een prachtige wijn van het wijnhuis Agricola Foradori jaargang 2016

Aroma's van zwarte bessen,pruimen,rook en ceder en in de smaak een goede balans aan zuren en tannines.

 


Februari 2023

Sushi eten met mijn allerliefste vriendin Nargis bij restaurant Mood in Rotjeknor.

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar "de sushi boot" met onder andere Nigiri Beef/Truffle en de Coquilles...Heerlijk!
Ennn het restaurant heeft ook nog een mooie wijnkaart.


Januari 2023

Op zo'n donkere grijze koude woensdag middag lunchen en genieten van wijn met René restaurant Fitzgerald.

We beginnen met een Domaine des Marnes Blanches 2012.
Een wijn uit de Jura gelegen in het oosten van Frankrijk gemaakt van de druif savagnin.
Wereldwijd is er minder dan 1000 hectare aan wijngaarden met Savagnin-druiven.
De druif staat bekend om haar karakteristieke aroma van honing,natte wol en noten maar ook de lange levensduur van tot wel 35 jaar.

Enn tot slot een Bourgueil uit de Loire,Frankrijk Domaine de Lache Valerie gemaakt van een van mijn favo druiven de cabernet franc.
Een wijn uit het oogstjaar 2016 met prachtige aroma's van zwarte kers,ceder en potlood slijpsel.

We eten o.a Runder sukade met biet en jus van morilles.


Mei 2022

We eten verrukkelijk bij CEO baas van het vlees

 

Wanneer ik als sommelier verhalen vertel over wijn aan tafel restaurant heroine dan vragen gasten vaak wat is jou favo wijn??
Dan zeg ik... een dure smaak haha

Dus dan hebben we het over
"Château Poujeaux"
Luxe,Luxe,Luxe...
Een château dat ligt in Moulis-en-Médoc,Bordeaux wat ligt aan de linkeroever van de rivier Gironde en ontstaan in 1806 maar de geschiedenis gaat verder terug met vermeldingen van Terre de Poujeaux die terug gaan tot de Middeleeuwen.
Gemaakt van de druiven Cabernet sauvignon,Merlot,Cabernet franc en Petit Verdot.
De wijn komt uit het jaar 2000
wat voor wonderlijke aroma's heeft gezorgd zoals ceder, roos, truffel, potlood en kaneel wat zeer goed combineert met een de classic "Steak Tartare" die op het menu van het restaurant staat.